Getuigenissen

Studeren voor verpleegkundige op deze school was de juiste keuze. De kleinere klasgroepen zorgen ervoor dat je aandachtiger bent tijdens de lessen, de steun aan elkaar en de nauwe opvolging maakten het studeren minder zwaar. Je werd opgemerkt en wanneer er eens iets minder vlotte, werd je snel weer op weg geholpen. Je kon vlot met je vragen terecht bij de docenten. Door de weken integratiestage op het einde van de opleiding kreeg ik een goed beeld van de werking van een ziekenhuis en de verschillende afdelingen. Tegen het einde van mijn opleiding kreeg ik heel wat jobaanbiedingen, waardoor ik zelfs keuzestress had. Met de ervaring van de integratiestage kon ik met vertrouwen de stap zetten naar het werkveld. Tijdens de opleiding was er ook ontspanning: de kerstmarkt, kamperen in de tuin van de campus, de laatste lesdag in pyjama op school en de zomerbarbecue. Het waren mooie momenten; het zijn herinneringen die we koesteren.

 

Clémence Potteau, verpleegkundige Sint-Andriesziekenhuis Tielt

Toen ik twaalf jaar was, wou ik al verpleegkundige worden. Uiteindelijk bleek de HBO5-opleiding voor mij het beste. Ik ben na het zesde jaar verzorging met de opleiding verpleegkunde gestart. Dankzij de bijkomende opleiding behaalde ik gelijktijdig met het eerste jaar verpleegkunde ook het diploma secundair onderwijs. Vanuit de opleiding ben ik echt wel goed voorbereid op mijn job, zowel vanuit de lessen als de stages. Zelfs de stages geestelijke gezondheidszorg bleken heel nuttig voor wat ik nu doe. Ik leerde er correct en rustig te reageren in acute situaties. Ik kreeg er meer zelfvertrouwen door. Ik heb voldoende kennis opgedaan, maar leer nu ook nog elke dag bij. Tijdens de opleiding dacht ik dat werken op een operatie-afdeling vaak hetzelfde zou zijn. Maar dat is helemaal niet waar. Werken op een operatie-afdeling blijkt juist heel afwisselend te zijn. Mensen en ingrepen zijn telkens weer anders.  

Jordy Coene, verpleegkundige operatie-afdeling Sint-Andriesziekenhuis Tielt

De overstap vanuit het werkveld waar ik als zorgkundige werkte, maakte ik met een heel klein hartje. Ik had veel vragen: Hoe begin ik hieraan? Hoe moet ik studeren? Hoe moet ik mij terug als student gedragen? Vanaf de eerste dag werd ik ondersteund en opgevolgd. Als alleenstaande mama kon ik dit goed gebruiken. We kregen info en ondersteuning om te leren studeren. Tijdens de praktijklessen op school waren er veel leerkansen; studenten worden van dichtbij opgevolgd. Voor wat moeilijker liep, was extra uitleg en oefentijd tijdens de GOA-uren. Dit was een absoluut pluspunt voor het bijbenen van theorie én praktijk. De stagebegeleiders deden er alles aan om onze stage goed te laten verlopen. De klik die er is tussen de studenten en docenten, de activiteiten die werden georganiseerd, vond ik top. Ik kan de opleiding binnen deze school alleen maar aanraden. Je studeert er af met een heel mooi diploma en met heel mooie vriendschappen.

 

Daphné Van Stechelman, thuisverpleegkundige CURANDO midden regio Tielt en omgeving

Wat is me bijgebleven van de opleiding? Het laagdrempelig contact met de docenten. Ze weten wie je bent. De samenhorigheid tussen de studenten, het vlot uitwisselen van ervaringen en de steun aan elkaar. Door de kleinere klasgroepen word je sneller op pad meegenomen. De vele activiteiten dragen bij tot een heel leuke sfeer. De kleinere studiepakketten zijn een meerwaarde en de docenten leggen alles met handen en voeten uit. Op stage krijg je ruime ondersteuning. De stagebegeleider komt wekelijks langs om samen met jou verpleegkundige zorg uit te voeren. De stagebegeleider geeft je een goed zicht op je kennen en kunnen. Daardoor kan je competenties op de werkvloer goed inschatten en bijsturen. De vlotte aanspreekbaarheid van docenten zorgt ervoor dat je als student makkelijk een klankbord vindt. Door de intensieve begeleiding op stage leer je efficiënt te werken en kritisch na te denken over de zorg. 

 

Justine Colpaert, verpleegkundige Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze